Zorgprofessional

Waarom hoort Con Amore Rotterdam op uw sociale kaart?

  • Geen dure zorg als dat (nog) niet nodig is
  • Gebruik maken van het eigen sociale netwerk om het thuis vol te houden


Dat is wat we allemaal voor ogen hebben in Nederland? Prima allemaal, maar dat moet wel met goed ‘gereedschap’! 

Wat is goed gereedschap?
Hoe betrek je het eigen sociale netwerk?
En hoe zorgt de mantelzorger dat de accu opgeladen blijft? 

Dit zijn allemaal zaken die van groot belang zijn voor het slagen van onze missie. En dat gaat niet vanzelf. Aan het begin van het dementeringsproces achterover leunen levert meestal problemen op. Natuurlijk valt de wereld eerst in duigen na het stellen van de diagnose, maar in het begin van de dementie is er nog denkvermogen om na te denken over de toekomst. 

Hoe ga je je leven vormgeven met dementie? Nadenken over veiligheid, financiën, zinvolle activiteiten, grenzen van mantelzorg en ga zo maar door. Er zijn diverse (online) cursussen, Alzheimercafé’s, digitale informatie zoals de Alzheimerassistent. DVD’s en heel veel boeken beschikbaar.Het koor Con Amore hoort ook tot de ‘gereedschappen’ om het thuis langer vol te houden. Een koor voor ontspanning en plezier samen met de mens met dementie. Maar ook een koor voor lotgenotencontact en voorlichting. De aan het koor verbonden dementiedeskundige (casemanager dementie) kan tips en advies op maat geven, ieders situatie is immers anders. Een week later kan getoetst worden of men iets met dit advies heeft kunnen doen. De deskundige kan inschatten wanneer er ver thuis professionele begeleiding nodig is en kan hier naar doorverwijzen. Ook als iemand eenmaal professionele zorg thuis heeft kan Con Amore een waardevolle activiteit bieden. Structuur in de week, het gevoel ergens bij te horen is fijn. Samen met de mantelzorger of vrijwilliger op informele manier de hersenen trainen door bekende maar ook nieuwe liedjes te zingen en daar samen van genieten. U kunt als professional in de dementiezorg verwachten dat Con Amore u zoekt of met u samenwerkt op het moment dat dat nodig is.

Filmpje


Wist u dat….

  • Samen zingen, samen herinneren
  • Samen praten, samen sterker
  • Zingen je blij maakt
  • We willen groeien naar een zangkoor
  • We geholpen worden door DignusFriends
  • Dementiedeskundigen aanwezig zijn

Actueel

Koor Con Amore Rotterdam krijgt applaus op het Genero Symposium Dit speciale Rotterdamse koor voor mensen met geheugenproblemen of dementie en mantelzorgers liet aan specialisten, professionals en geïnteresseerden zien waartoe we samen in staat zijn. Lees verder...


Social Media